Kripto Para Eğitimleri

Altcoin’in Bitcoin’den Farkı Nedir?

Kripto para işlemlerine ilgi duyuyorsanız, sıkça duymaya alışacağınız bir terim, Altcoin'in Bitcoin'den farkı nedir? hangi mantığa göre hareket ediyor, makalemiz içerisinde değerlendireceğiz.

Altcoin’in Bitcoin’den farkı nedir? Özetle anlatımını gerçekleştirmek gerekir ise, Bitcoin ilk kurulan kripto para birimidir. Buna alternatif olarak kurulan diğer kripto para birimlerini Altcoin olarak adlandırmamız oldukça uygun bir tespittir.

Gerçek şu ki 2021’de; Bitcoin ve Ether gibi eski iyi kriptolar olarak kripto para piyasasında bir canlanma gördü. Ayrıca, altcoin olarak da bilinen, büyük getirilerle yatırımları için çok daha fazla güvenlik vaat eden yeni coinlere de kaybettiler.

Altcoin’in Bitcoin’den Farkı Nedir?

Bitcoin’in performansı da yıl boyunca inanılmaz altcoin büyümesiyle gölgeleniyor. 2021 yılı da normal alt sezon gibi geldi. Sadece yaz aylarında nefes aldı. Bu tür bir alt sezon, yatırımcılar da anlatılar aracılığıyla döndüğü için, piyasaların farklı bölümlerinde çeşitli kısa süreli boğa koşuları gördü.

Ayrıca araştırma firması, Bitcoin’in 2021 yılında tüm borsayı geçebileceğini; ancak yıl boyunca farklı kripto para birimlerini de geride bıraktığını belirtiyor. Bunlardan BNB olarak da bilinen Binance Coin, kazancın yaklaşık yüzde 1,344’ü ile coinmarketcap tarafından en büyük kriptoların en iyi performansına sahip olurken, Binance Akıllı Zincir ekosistemi de 2021 yılında büyük bir büyüme gözlemledi. Buna etken en önemli nedenlerden birisi olarak Ethereum’un etkisi olduğu düşünülmektedir.

Altcoin Nasıl Farklı?

Altcoinler, esas olarak Bitcoin dışındaki kripto para birimleridir. Altcoin aynı zamanda “alternatif” ve “coin” kelimelerinin mükemmel birleşimidir. Bu tür kripto paralar, genellikle yetenekleri genişletmenin yanı sıra eksiklikleri kapatarak kendilerini Bitcoin’den ayırır.

Temel olarak, neredeyse 14.000 ve üzeri kripto para birimi vardı. Bitcoin ve Ethereum, toplam kripto para piyasasının yaklaşık yüzde 60’ını oluşturuyor. Öte yandan, sözde altcoin kriptopları 2021 Kasım ayında dinlenmeye çekildiği görülmektedir. Bu geri çekilme ortalama olarak %40 gibi rakamlara tekabül etmektedir.

Altcoinler, Bitcoin’in dezavantajı üzerinde de çalışır ve yatırımcılar için rekabet avantajı sağlar. Ayrıca PoS aracılığıyla yapılan bu işlemi, stake mekanizmasının kanıtı olarak da kabul eder. Yeni işlemleri doğrularken bloklar oluşturmak için zamanla birlikte enerji tüketimini en aza indirmeyi amaçladı.

Altcoin Sezonu Ne Zaman

Altcoin Çeşitleri Nelerdir?

İşlevleri ve konsensüs mekanizmaları temelinde birkaç altcoin kategorisi vardır. Madencilik tabanlı, önceden mayınlı, mem coinleri, yardımcı para tokenleri, güvenlik coinleri ve sabit coinler.

Madencilik temelli altcoinler: Bu madeni paraların varlığı çıkarılır ve çoğu blok oluşturmak için farklı problemleri çözerek yeni kripto paralar üretmek için kullanılan iş kanıtı (PoW) yöntemini kullanır. Kayda değer madencilik tabanlı altcoinler Litecoin, Monero ve ZCash’tir.

Önceden mayınlı altcoinler: Bunlar, bir algoritma aracılığıyla üretilmedikleri ve kripto borsalarında listelenmeden önce dağıtıldıkları için madencilik tabanlı kripto paraların tam tersidir. Önceden mayınlı bir altcoin örneği, Ripple’ın XRP’sidir.

Meme Coinleri: Parodi paraları olarak da bilinen meme coinleri, sosyal medyadaki şakalardan veya memlerden ilham alan kripto para birimleridir. İlk parodi para veya yaratılacak meme coini; 2013 yılında Japon Shiba Inu köpeğine dayanan popüler bir Doge memesinden ilham alan Dogecoin’di. Shiba Inu, 2020’de Dogecoin’in rakibi olarak geldi. Shiba Inu gibi Meme coinleri ve Dogecoin, 2021’de hüküm süren önde gelen meme coinlerinden bazıları.

Hizmet belirteçleri: Bu belirteçler, bir ağ içinde hizmet sağlamak için kullanılır ve hizmet satın almak, ağ ücretlerini ödemek veya ödülleri kullanmak için kullanılabilmektedir. Hizmet coinleri, temettü ödemesi veya mülkiyet hisselerinin bir kısmı için kullanılamaz.

Stablecoins: Adından da anlaşılacağı gibi, stablecoin’ler, değerlerini bir mal sepetine (fiat para birimleri, değerli metaller ve diğer kripto para birimleri) sabitleyerek kripto işlemiyle ilişkili oynaklığın azalmasına bakıyor. Bu sepet, kripto para biriminin başarısız olması veya sorunlarla karşılaşması durumunda sahipleri kullanmak için bir yedek görevi görür. Kayda değer sabit coinler Tether’in USDT’si, MakerDAO’nun Dai’si ve USD Coin’dir (USDC).

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu