Bitcoin Amerika Borsasında
Bitcoin bir varlık olarak, global piyasalarda yerini aldı.

Bitcoin Amerika Borsasında işlem görmeye başladı. Dünyanın en büyük kripto para birimi için tarihi bir gün. Bitcoin’in fiyatı, ilk Bitcoin borsa yatırım fonunun piyasaya sürülmesinden sonra Çarşamba günü 67.000 dolardan yeni bir zirveye yükseldi.
12 yıl önce bir dolardan daha az bir fiyata (0,85 cent) işlem gören kripto para birimi seans sırasında 17:45 TSİ civarında 67.000 $ ile zirveye ulaştı. Bir ay öncesine göre yüzde 50’den fazla ve bir yıl öncesine göre yüzde 450’den fazla bir yükselme tespit edildi.
Bitcoin, Salı günü işlem görmeye başlayan New York Menkul Kıymetler Borsası’ndaki fiyatına bağlı ilk borsada işlem gören fonun (ETF) lansmanından geçen ay yararlanmaktadır. Yatırımcılar, bu yeni düzenlenen finansal ürünü kullanarak yeni fonların kripto para piyasasına girebileceğini umuyor.
Bitcoin, ETF çıkışının ortasında rekor seviyeye yaklaşıyor. ETF nedir? kripto dünyasında etkisini arttıracak mi?
ETF 24,4 milyon işlem gördüğü ve keskin bir yükselme ile tamamladığı için ilk işlem seansı başarılı için oldukça başarılı.
Yakın Zamanda Bitcoin’de Yaşanan Gelişmeler
- Çin, kripto para birimleri ile ülke genelinde işlem yapmayı yasakladı. Bu karar sonrası Bitcoin fiyatını yaklaşık 3.000 $ geri çekilmesine neden olmuştu.
- Birçok ülke kripto para alım satım işlemlerinde vergilendirmeler getirdi. Bu konu ile ilgili yine birçok farklı ülke çalışmalarını yapmaktadır.
- İşlem maliyetlerinin düşmesi, Geçtiğimiz yıllara göre komisyon oranlarında oldukça ciddi indirimlere neden olmuştur. Dolayısıyla birçok kripto para borsası yeni yatırımcılara erişebilme adına çeşitli promosyon ürünleri dağıtmaktadır.
- Bitcoin ödeme sistemlerinin genişletilmesi. Paypal Bitcoin ödemelerini kabul etmesinden sonra; Facebook gibi root sosyal medya hesapları bu konu hakkında değerlendirme yapmaktadır. Bu nedenle ilerleyen günlerde farklı kurumlarında Bitcoin ödemelerine sıcak bakacağı aşikardır.
- Fan Tokenlarının önemi. Son yıllarda yerli veya yabancı futbol takımları kendi kripto paralarını piyasaya sürmektedir. Dolayısıyla Kripto para piyasasına ciddi bir hareketlilik kazandırdığını görmekteyiz.
Blockchainde Yaşanan Gelişmeler
- BaaS; Hizmet olarak Blockchain: Hizmet olarak Blockchain uygulamaları oluşturma işinde şirketler için bulut tabanlı ağların üçüncü taraf oluşturma veya yönetimidir. BaaS, bir hizmet olarak yazılım (SaaS) modeline dayanmaktadır. Müşterilerin kendi blok zinciri uygulamalarını veya blok zinciri üzerindeki ilgili işlevlerini oluşturmak, barındırmak ve işletmek için bulut tabanlı çözümlerden yararlanmalarına olanak tanır. BaaS, müşterilere daha hızlı uygulama geliştirme, düşük bakım maliyeti ve Blockchain teknolojilerinin hızlı benimsenmesi konusunda yardımcı olur.
- VC & SSI; Doğrulanabilir Kimlik Bilgisi veya Kendinden Egemen Kimlik (Evrensel Kimlik): Kendinden Egemen Kimlik (SSI), kendi cihazlarımızın güvenliğinden sakladığımız ve yönettiğimiz ve bunu başkalarına gösterebileceğimiz doğrulanabilir, küresel olarak çözülebilir ve gizliliği koruyan kimlik bilgileri sunar. kimse, her yerde. Kişisel tanımlama amacıyla kullanılabilen endüstri için kullanılabilmektedir. Örneğin. talep faydaları, banka hesabı, kredi, sigorta, sağlık hizmetleri vb.
- DeFi; Merkezi Olmayan Finans: Merkezi olmayan finans (DeFi), aracı kurumlar, borsalar veya bankalar gibi geleneksel merkezi finansal sistemlerden değişiyor. Dolayısıyla blok zincirlerde akıllı sözleşmeler kullanıyor.
- NFT; Fungible Olmayan tokenlar: Bir NFT (fungible olmayan jeton), kopyalanamayan benzersiz bir dijital varlıkla bağlantı kurmak için blok zinciri teknolojisini kullanan, kriptografik olarak oluşturulmuş özel bir tokendır. Sanatçılar, oyun şirketleri, içerik oluşturucular tarafından benzersiz şekilde ayırt edilebilmektedir. Varlıklara kaynak atfedilen belirteçler olarak temsil edilen NFT dijital içeriği, yeni bir kripto benimseme dalgasını yönlendiriyor. NFT’lerle ilgili piyasa içgörülerine göre yakın tarihli bir rapor, 2020’de NFT işleminin 250 milyon doların üzerinde olduğunu söylüyor.
- CBDC; Merkez Bankası Dijital Para Birimi: Bir Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC’ler), bir merkez bankası tarafından oluşturulan ve desteklenen yasal bir ihale olan Blockchain’e dayalı merkez bankası parasının dijital bir şeklidir. Dünya genelinde birçok CBDC pilot projesi devam ediyor. Hindistan hükümeti Ocak 2021’de Ulusal Blok Zinciri Stratejisini yayınladı. Ayrıca kendi dijital para birimini başlatması için bir yasa tasarısı sunmaya hazırlanmaktadır.
Özetle Bitcoin Amerika Borsasında Nasıl Bir Etki Yarattı
Kripto para işlemi yapan birçok yatırımcının en büyük endişesi, Bitcoin ne olacak? Dolayısıyla her yatırımcı bir takım olumsuz düşünceler ile işlemlerini yapmaktaydı. Yaşanan gelişmeler sonucunda Amerika’nın en büyük borsalarından birisi olan New York Borsası’nda (NYSE) işleme girdi.
Bitcoin bir yatırım aracı olarak birçok ülkede kullanılmaktadır. İlerleyen zamanlarda olumlu bir şekilde gelişmeler yaşanacağı aşikardır. Bitcoin Amerika Borsasında işlem görmesi, finans piyasalarında büyük bir ses getirdi. İlerleyen zamanlarda Bitcoin gelişmeleri hakkında yer alacak gelişmeleri; web sitemizden veya sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.
Bitcoin büyük sıçrayışını bu senenin sonlarına doğru ekim-kasım gibi yapacağını düşünüyorum. Şuan için 42.000 doları test etse de maksimum 52.bin dolara çıkıp geri dönecektir.