Kripto Para Düzenlemesinde Sona Gelindi
Birçok Kripto Para Yatırımcısını Yakından İlgilendiren Düzenlemede Sona Gelindi. Geçtiğimiz Yıldan Bugüne Çeşitli Söylemler ve Haberlerle Bu Düzenleme Hakkında Birçok Bilgi Ortaya Atılmıştı.

Kripto para düzenlemeleri hakkında; dünya genelinde halen hiçbir ülkede resmiyet kazanmaması oldukça kararsızlık belirtisi olarak görülmektedir. Bu konuda Türkiye’de düzenleme konusunda resmi gelişmeler yaşanmıştır. Kripto para düzenlemesinde sona gelindi.
Önemli konu başlıkları ile düzenleme hakkında yer alan tüm gelişmeler haber içerisinde yer almaktadır.
Kripto Para Düzenlemesinde Sona Gelindi
Türkiye’de son 12 aydır gündemde olan kripto para piyasası kanunundaki araştırmaların sona erdiği açıklandı.
NTV’nin farklı bilgileri doğrultusunda söz konusu mevzuatın 10-12 maddeden oluşması beklenmektedir.
Bireysel yatırımcılardan artık vergi alınmaması görüşü hakim.
Yatırımcıların bu kadar çok merak ettiği konu ise kripto paradan vergi alınıp alınmayacağı. Düzenleme çalışmaları sırasında, belirli şahıs tacirlerinden vergi alınmaması tartışmalarının hakim olduğu iddia ediliyor.
Sermaye gereksinimi için de 1 milyar TL görüşü var.
Ayrıca kripto forex borsalarına sermaye zorunluluğu getirilecek ve bu ürün ve hizmetleri sunan firmaların sermayesi 1 milyar TL olabilecektir. TL’nin altında olmayabileceği yönünde eleştiriler olduğu belirtilmiştir. Ancak, sermaye gereksinimi içindeki miktar, piyasaya baktıktan sonra karar verebilmektedir.
Döviz işlemleri için Türkiye’de yerleşik bir gadget altyapısı da gerekli olabilmektedir.
Mevzuatla bu kadar çok ele alınan diğer her konu yurt dışıdır. Türkiye dışında gerçekleşen ve hizmet veren kripto para borsaları. Tasarının Türkiye’deki bu borsalar için bir gadget altyapısının kurulmasında bir parça yazı içermesi öngörüldüğü söyleniyor.
Bireysel yatırımcıların güvenliği için bankacılık mevzuatına çok benzer bir yapı öngörülmektedir. Buna ek olarak, muhtemelen kripto mülklerini saklamanın en iyi yolu hakkında bir düzenlemenin sunulacağı öngörülmektedir.
AK Parti, 24 Aralık’ta kripto para piyasası yasasını tanıttı. Ek olarak başladı. Dünya genelinde 3 yıl önce kripto para borsası 30 civarında iken; Bugün Türkiye’de 100’ü aşkın kripto para borsasında işlem yapılmaktadır.
Son olarak AK Parti Başkan Yardımcısı Mustafa Elitaş; Binance, Meclis bünyesinde BtcTurk ve Paribu yetkilileriyle bir araya geldi. Geçtiğimiz günlerde AK Parti MYK toplantısında gündeme gelen metaverse ve kripto para birimleri toplantının ardından klikle konuşan AK Kutlama Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti içi bir forumun büyük ihtimalle düzenleneceğini bildirdi. Erdoğan. Çelik, Erdoğan’ın bu sorunların suç altyapısı üzerine resimlere ilgili cihazlara talimat verdiğini de ifade etti.
Hadi bakalım inşallah bizim lehimize sonuçlanır.
Hep düşüyor bitcoin? Daha nereye kadar düşer?