Finans Haberleri

Siemens Kripto Piyasalarına Hazırlanıyor

Mühendislik şirketi, standart tahvil ihraç kanallarından çok daha hızlı olduğunu iddia ederek halka açık bir blok zincirinde 64 milyon dolarlık bir dijital tahvil ihraç etti.

Siemens, Almanya’da 60 milyon avro veya 64 milyon dolar değerinde dijital tahvil ihraç eden ilk şirketlerden biri oldu. Siemens kripto piyasalarına hazırlanıyor. Tahvil, ülkenin Elektronik Menkul Kıymetler Yasasına uygun olacak ve bir yıl içinde vadesi dolacak.

Siemens Kripto Piyasalarına Hazırlanıyor

Teknoloji devi, 14 Şubat’ta tahvilin halka açık blok zincirinde merkezi takas veya kağıt tabanlı küresel sertifikaların katılımı olmadan doğrudan yatırımcılara satıldığını iddia ederek haberi duyurdu. Ayrıca şirket, tahvillerin dijitalleşmesinin geleneksel tahvil ihraç yöntemlerinin aksine genel işlem hızını ve verimliliğini artırdığına da dikkat çekti.

Siemens şirketinden gelen açıklama aşağıdaki gibidir.

“Blockchain üzerinde bono ihraç etmek, önceki süreçlere kıyasla bir takım avantajlar sunmaktadır. Örneğin, kağıt tabanlı küresel sertifikaları ve merkezi takası gereksiz kılar. Dahası tahvil, aracılık yapacak bir bankaya ihtiyaç duymadan doğrudan yatırımcılara satılabilmektedir.”

MATIC Değer Kazanıyor

Bu dijital bonoya yatırım yapan şirketler arasında DekaBank, DZ Bank ve Union Investment yer alıyor. İşlem sırasında dijital euro ödeme sisteminin bulunmadığı belirtilmelidir. Bu nedenle yatırım işlemleri geleneksel ödeme yöntemleri kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Ancak, tüm süreç Polygon blok zincirinde sadece iki günde gerçekleştirilmiştir. Sonuç olarak, Polygon’un yerel kripto parası MATIC’in hisseleri, 14 Şubat’ta dijital tahvilin duyurulmasından sonra %7,21’lik bir değer artışı gördü.

Siemens’in Blockchain Hareketleri

Şirket uzun zamandan beri kendisini sermaye ve menkul kıymetler piyasaları için dijital çözümler geliştirmede öncü olarak kurmaya çalışıyor.

Siemens AG Kurumsal Haznedarı Peter Rathgeb, blockchain ve kripto emellerine değinerek şunları söyledi:

Menkul kıymet ihraç etmek için kağıttan uzaklaşıp halka açık blok zincirlerine geçerek, geçmişte tahvil ihraç ederken olduğundan çok daha hızlı ve verimli işlemler gerçekleştirebiliriz. Proje ortaklarımızla gerçekleştirdiğimiz başarılı işbirliği sayesinde Almanya’da dijital menkul kıymetlerin gelişiminde önemli bir dönüm noktasına ulaştık.”

Gerçekten de şirket, blockchain ve kripto alanında hızlı adımlar atıyor. İlk olarak 2020’de blockchain tabanlı enerji ticareti platformu Pebbles’a desteğini genişlettiğinde bir kripto destekçisi olarak dikkatleri üzerine çekti. Ertesi yıl, Alman teknoloji devi JPMorgan Chase ile ortaklık kurarak basitleştirmek için blockchain tabanlı bir ödeme sistemi geliştirdi. kendi hesapları arasında otomatik para transferleri yoluyla ödemeleri kolaylaştırır.

Siemens Dijital Tahvil Geçmişi

Siemens, dijital tahvil ihracı gerçekleştiren bir şirkettir. Dijital tahvil, geleneksel tahvillere benzer bir şekilde borçlanma aracıdır. Ancak blockchain teknolojisi kullanarak ihraç edilmektedir. Ayrıca işlemleri tamamen dijital olarak gerçekleştirilmektedir.

Siemens, Eylül 2020’de, 100 milyon avroluk bir dijital tahvil ihracı gerçekleştirdi. Bu dijital tahvil, Almanya’nın Federal Mali İşler Ajansı tarafından onaylanan ilk dijital tahvil ihracıydı. Bu nedenle blockchain teknolojisi kullanılarak gerçekleştirildi.

Dijital tahvil, yatırımcılar için birçok avantaj sağlar. Örneğin, işlemler tamamen dijital olarak gerçekleştirildiği için daha hızlı ve daha düşük maliyetlidir. Ayrıca, dijital tahviller, geleneksel tahvillerden daha şeffaf olabilmektedir. Bu nedenle yatırımcılar için daha fazla esneklik sunabilmektedir.

Siemens gibi diğer şirketler de dijital tahvil ihracı gerçekleştirerek, bu yeni finansal araçların faydalarından yararlanabilirler. Ancak, dijital tahvil ihraç etmek için, şirketlerin blockchain teknolojisine aşina olmasıdır. Ayrıca bu teknolojinin kullanımıyla ilgili düzenleyici çerçeveleri anlaması gerekmektedir.

Siemens Hakkında Bilgi

Siemens, 1847 yılında Almanya’da kurulan bir çok uluslu şirkettir. Ayrıca enerji, sağlık, endüstriyel otomasyon ve bina teknolojileri gibi alanlarda faaliyet göstermektedir. Şirketin merkezi, Almanya’nın Münih şehrinde yer almaktadır.

Siemens, enerji sektöründe geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Enerji üretiminde kullanılan ekipmanlar, rüzgar türbinleri, güç dönüştürücüler, jeneratörler ve trafo sistemleri gibi çeşitli ürünler sunar. Ayrıca, enerji dağıtımı ve yönetimi, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji gibi alanlarda da hizmetler sunmaktadır.

Sağlık sektöründe, Siemens, görüntüleme, teşhis, laboratuvar ve klinik bilgi yönetimi çözümleri sunmaktadır. MR, CT, PET, SPECT ve ultrason gibi görüntüleme sistemleri, dijital radyografi ve mammografi cihazları ve laboratuvar otomasyonu için ekipmanlar, şirketin sağlık sektöründe faaliyet gösterdiği alanlardan bazılarıdır.

Endüstriyel otomasyon alanında Siemens, otomasyon ve kontrol sistemleri, endüstriyel yazılım ve veri analizi, güvenlik sistemleri, sürücüler ve motorlar gibi birçok ürün sunmaktadır. Bu alanlarda ürünlerinin yanı sıra, endüstriyel tesislerin planlaması, tasarımı ve kurulumu gibi hizmetler de sunmaktadır.

Son olarak, bina teknolojileri alanında Siemens, bina otomasyonu, yangın alarm sistemleri, güvenlik sistemleri, enerji yönetimi ve aydınlatma sistemleri gibi çözümler sunmaktadır. Bu alanlarda, bina yönetim sistemi, yangın alarmı, güvenlik kamera sistemleri gibi ürünlerinin yanı sıra, binanın enerji kullanımını optimize etmek ve maliyetlerini azaltmak için hizmetler de sunmaktadır.

Feragatname: Bu makale yalnızca bilgi amaçlı sağlanmıştır. Yasal, vergi, yatırım, finansal veya diğer tavsiyeler olarak sunulmaz veya kullanılması amaçlanmamıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu